Menu

GASTRONOM

FINAŁ PLEBISCYTU GASTRONOM POMORZA 2015


20 maja 2015r odbyła się coroczna, już czternasta z kolei, uroczysta gala plebiscytu Gastronom Pomorza. Wielka kapituła konkursu – zorganizowanego pod patronatem marszałka województwa pomorskiego przez gdańskie Przedsiębiorstwo Imprez Artystycznych Impresario Henryka Czoski – nagrodziła najlepszych restauratorów i hotelarzy, w kilku kategoriach, m.in. restauracja kuchni regionalnej, restauracja hotelowa, pizzeria/bar, kawiarnia/cukiernia, ośrodek wczasowy/dom weselny. Wręczono także nagrody specjalne, m.in. kucharz roku i manager roku.

Nagrodę główną – Grand Prix Gastronom Pomorza 2014 – za całokształt działalności otrzymał Zajazd Nad Stawem w Grabówku (gmina Nowa Karczma, powiat kościerski), którego właścicielką jest Joanna Męczykowska. A oto wyniki::

KATEGORIA RESTAURACJA TEMATYCZNA

  • BOHEMIA - GDAŃSK – 1 MIEJSCE
  • STATEK PIRAT – SOPOT – 2 MIEJSCE
  • A LA FRANCAISE – GDAŃSK – 3 MIEJSCE

 

KATEGORIA RESTAURACJA REGIONALNA

  • KARCZMA RYCERSKA – ZAMEK W GNIEWIE – 1 MIEJSCE
  • U JAKUBA - GDAŃSK – 2 MIEJSCE
  • KARCZMA – KCZEWO– 3 MIEJSCE

 

KATEGORIA RESTAURACJA RYBNA

  • BAR NADMORSKI – REWA– 1 MIEJSCE
  • RYBACZÓWKA – GRABÓWKO – 2 MIEJSCE
  • GRYFON – JASTARNIA– 3 MIEJSCE

KATEGORIA PENSJONAT / ZAJAZD

  • KARCZMA U PHILIPP’A – BRODNICA GÓRNA– 1 MIEJSCE
  • PENSJONAT HIPPIKA – POŁCHOWO– 2 MIEJSCE
  • PENSJONAT REWA – REWA – 3 MIEJSCE

 

KATEGORIA DOM WESELNY

  • ADAMOWO – GARCZ– 1 MIEJSCE
  • BALLADYNA – GDAŃSK – 2 MIEJSCE
  • WILLA BABILON – LĘBORK – 3 MIEJSCE

 

KATEGORIA BAR/ PUB

  • U SENWICKICH (Bar restauracyjny)– GDYNIA – 1 MIEJSCE
  • AQUARIUS - GDYNIA – 2 MIEJSCE
  • U SZKOTA – GDAŃSK – 3 MIEJSCE

 

KATEGORIA CATERING

  • MALINOWY OGRÓD – GDAŃSK– 1 MIEJSCE
  • PIERWSZE PIĘTRO – GDAŃSK– 2 MIEJSCE
  • HOTEL CARINA – TCZEW– 3 MIEJSCE

 

WYRÓŻNIENIE

KLUB ATLANTIC – GDYNIA - ZA WYBITNE OSIĄGNIĘCIA W ORGANIZACJI KONCERTÓWI

KLUB MASKA – GDYNIA – ZA ORGANIZACJĘ IMREZ TEMATYCZNYCH

HOTEL BARTAN – GDAŃSK SOBIESZEWO – ZA PROPAGOWANIE KUCHNI ŻUŁAWSKIEJ

HOTEL W ZAMKU – BYTÓW – ZA KULTYWOWANIE KUCHNI KASZUBSKIEJ

HOTEL VEGA – LĘBORK – ZA METAMORFOZĘ OBIEKTU

MANAGER ROKU – ANNA SZELIGA – HOTEL VENUS – ŁAPINO

KUCHARZ ROKU – ADRIAN MARCINKOWSKI – PENSJONAT HIPPIKA – POŁCHOWO

GRAND PRIX – ZAJAZD NAD STAWEM – GRABÓWKO

 

WYRÓŻNIENIE OD FIRMY IMPRESARIO ZA WIELOLETNIĄ WSPÓŁPRACĘ PRZY IMPREZACH GASTRONOMICZNYCH DLA MUZYKA – ANDRZEJ DĄBROWSKI

 

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy.

Poniżej krótka relacja fotograficzna oraz filmowa.


partnerzy